Pozovite nas na

besplatan broj
0800 10 10 15
ili na broj
+381 11 785 9999

Radno vreme:

radnim danima od 09:00h do 18:00h
subotom od 09:00h do 13:00h

Elektronsko bankarstvo

Kursna lista

19.04.2021.

kupovni srednji prodajni
CHFCHF 102.3598 106.7506 111.1316
GBPGBP 129.3712 136.1802 142.9892
USDUSD 95.1902 98.2816 101.3730
EUREUR 114.6841 117.5644 119.8569

Pozovite nas na

besplatan broj
0800 10 10 15
ili na broj
+381 11 785 9999

Radno vreme:

radnim danima od 09:00h do 18:00h
subotom od 09:00h do 13:00h

Elektronsko bankarstvo

Kursna lista

19.04.2021.

kupovni srednji prodajni
CHFCHF 102.3598 106.7506 111.1316
GBPGBP 129.3712 136.1802 142.9892
USDUSD 95.1902 98.2816 101.3730
EUREUR 114.6841 117.5644 119.8569

START PAKET tekući račun

START Paket tekući račun je namenjen zaposlenim licima, penzionerima, studentima i ostalim građanima koji imaju potrebe za više različitih usluga koje su objedinjene u okviru paketa uz jedinstvenu cenu korišćenja.

 

START Paket tekući račun A omogućava korišćenje savremenih usluga plaćanja, uz mesečnu naknadu za vođenje paketa u iznosu od 250 RSD:

 

 • Otvaranje i vođenje dinarskog platnog računa ( dinarskog tekućeg računa),

 • Debitna kartica - DinaCard debitna kartica*

 • Po zahtevu korisnika: Debit MasterCard debitna kartica*

 • Izdavanje mesečnog izvoda po tekućem računu

 • Uspostavljanje i realizacija trajnih naloga

 • Izdavanje čekova****

 • Isplata penzije unapred – važi samo za penzionere

 • SMS servis**

 • Devizni tekući račun (EUR, USD,CHF) + DinaCard debitna kartica, a po zahtevu korisnika Debit Mastercard debitna kartica*

 • Kreditna kartica Mastercard standard ili Visa Gold revolving, po izboru*

 • AIKeWallet (elektronski novčanik)*

 • Elektronsko bankarstvo***

 • Mobilno bankarstvo***

 • Usluge KONTAKT CENTRA

 

*Izdavanje i mesečna članarina za karticu/kartice su uključene u cenu paketa. Naknade po ostalim osnovima se naplaćuju saglasno Tarifi naknada AIK Banke.

**SMS obaveštenja koja Banka šalje Korisniku su uključena u cenu paketa.

***Uspostavljanje elektronskog i mobilnog bankarstva i realizacija naloga preko elektronskog i mobilnog bankarstva su uključeni u cenu paketa.

**** Izdavanje čekova je uključeno u cenu paketa.

 

START Paket tekući račun AC omogućava korišćenje savremenih usluga plaćanja i polisu putnog zdravstvenog osiguranja, uz mesečnu naknadu za vođenje paketa u iznosu od 320 RSD.

 

START Paket tekući račun AB omogućava korišćenje savremenih usluga plaćanja i jedinstven model dozvoljenog prekoračenja računa, uz mesečnu naknadu za vođenje paketa u iznosu od 500 RSD.

 

START Paket tekući račun ABC omogućava korišćenje savremenih usluga plaćanja, jedinstven model dozvoljenog prekoračenja računa i polisu putnog zdravstvenog osiguranja, uz mesečnu naknadu za vođenje paketa u iznosu od 570 RSD.

 

Pregled usluga i naknada za korisnika platnih usluga – potrošača za START PAKET tekući račun možete pogledati ovde:

 

DinaCard debitna kartica

 

DinaCard debitna platna i identifikaciona kartica uz tekući račun. Namenjena je korisnicima koji vrše plaćanje roba i usluga u Republici Srbiji, kao i za podizanje novca na bankomatima, do iznosa raspoloživog na računu. Za podizanje novca na bankomatima AIK Banke i MoneyGet mreže bankomata se ne naplaćuje naknada. Usluga M-paymenta putem DinaCard debitne kartice je dostupna za plaćanje računa za Telekom (fiksni telefon, postpaid mobilni telefon, račun za ADSL, IPTV, Web Hosting, usluga dopune sopstvenog i tuđeg prepaid mobilnog telefona), kao i računa za JKP Objedinjenu Naplatu Niš.

 

Debit Mastercard debitna kartica

 

Debit MasterCard debitna kartica je platna i identifikaciona kartica uz dinarski ili devizni tekući račun. Može se koristiti u zemlji i inostranstvu za plaćanje roba i usluga i podizanje novca na bankomatima sa oznakom Mastercard, do raspoloživog raspoloživog na računu.

 

Prednost ove kartice je u najnovijoj beskontaktnoj (PayPass) tehnologiji plaćanja. Beskontaktno plaćanje moguće je na POS terminalima koji podržavaju Mastercard PayPass tehnologiju. Jednostavno i brzo plaćanje bez prevlačenja/ubacivanja kartice i bez unosa PIN-a za transakcije do 3.000,00 RSD. Beskontaktno plaćanje preko iznosa 3.000,00 RSD zahteva unos PIN-a.

 

Izvod po računu

 

AIK BANKA jednom mesečno dostavlja Korisniku izveštaj o promenama na njegovom računu nastalim korišćenjem osnovne i dodatne Kartice.

 

Trajni nalog / direktno zaduženje

 

Trajni nalog / direktno zaduženje omogućava korisniku da Banka vrši plaćanje računa u njegovo ime, bez dolaska u banku, u određenim vremenskim intervalima. Uspostavljanje i korišćenje trajnih naloga / direknog zaduženja je uključeno u mesečnu naknadu za vođenje START PAKETA.

 

Izdavanje čekova

 

Izdavanje čekova je uključeno u mesečnu naknadu za vođenje START PAKETA.

 

Isplata penzije unapred

 

Isplata penzije unapred je usluga koja svim korisnicima penzije kojima Fond PIO Republike Srbije uplaćuje penziju na račun u AIK Banci omogućava raspolaganje sredstvima u visini jedne penzije i to do 7 dana pre redovnog priliva penzije.

 

Isplata penzije unapred je uključena u mesečnu naknadu za vođenje START PAKETA.

 

SMS servis

 

SMS servis podrazumeva obaveštenja korisniku putem SMS poruke o prilivu i odlivu sa računa, autorizovanim transakcijama putem platnih kartica sa informacijom o raspoloživom stanju po izvršenoj transakciji, kao i mesečno obaveštavanje o iznosu obaveze po kreditnim karticama. Korisnik se putem SMS-a obaveštavada je izrađena kartica pristigla u ekspozituru (za sve vrste kartica).

 

SMS poruke koje Banka šalje korisniku su uključene u mesečnu naknadu za vođenje START PAKETA.

 

Kreditna kartica

 

U okviru START Paketa, korisnik može izabrati da koristi neku od kreditnih kartica AIK Banke: Mastercard Standard ili Visa Gold kreditnu karticu.

 

Izdavanje i mesečna članarina za karticu/kartice su uključene u cenu paketa. Naknade po ostalim osnovima se naplaćuju saglasno Tarifi naknada AIK Banke.

 

Kreditnim karticama AIK Banke može se plaćati uz podelu transakcije do 12 mesečnih rata.

 

Digitalna kartica - AIKeWallet – Elektronski novčanik

 

Beskontaktno plaćanje putem mobilnog telefona

 

Kao jedna od vodećih banaka u segmentu digitalizacije na domaćem tržištu, AIK Banka lansirala je najsavremeniji način beskontaktnog plaćanja putem mobilnog telefona, eWallet – elektronski novčanik.

 

AIKeWallet – elektronski novčanik je mobilna aplikacija AIK Banke namenjena Android uređajima, pomoću koje se vrši plaćanje na POS terminalima koji primaju Mastercard® kartice i imaju beskontaktni čitač, kako u zemlji tako i u inostranstvu. Pored plaćanja na POS terminalu, podatke o kartici možete videti u AIKeWallet aplikaciji, kako biste mogli da izvršite plaćanje i putem interneta.

 

Izdavanje i mesečna članarina za AIKeWallet – elektronski novčanik su uključeni u cenu paketa. Naknade po ostalim osnovima se naplaćuju saglasno Tarifi naknada AIK Banke.

 

Elektronsko bankarstvo

 

Elektronsko bankarstvo omogućava pregled svih promena na tekućem računu, pregled transakcija po debitnim karticama, proveru stanja kao i plaćanje računa.

 

Mobilno bankarstvo

 

Ova usluga omogućava putem mobilnog telefona proveru stanjai prometa po računu kao i da obavljanje finansijskih transakcijabrzo i sigurno.

 

Uspostavljanje elektronskog i mobilnog bankarstva i realizacija naloga preko elektronskog i mobilnog bankarstva su uključeni u mesečnu naknadu za vođenje START PAKETA.

Online Chat