Fizička lica
Računi
Krediti
Štednja
AIK Like
24/7
Pravna lica
Mala privreda
Privreda
AgroBiz
Računi
Krediti
Rešenja
24-7
Platinum iskustvo

AIK Banka a.d. Beograd redovno ažurira podatke prezentovane na ovom web sajtu.

Objavljeni podaci su isključivo informativnog karaktera pa postoji mogućnost da dođe do promene podataka u periodu između dva ažuriranja.

AIK banka a.d. Beograd ne odgovara za eventualnu štetu nastalu korišćenjem informacija sa ovog sajta.

AIK banka a.d. Beograd ne odgovara za sadržaje eksternih sajtova čiji se linkovi nalaze na ovoj prezentaciji.

PrihvatamViše informacija
Biznis u izazovnim vremenima
Objavljeno 07.04.2020

Na trećoj online konferenciji „Biznis u izazovnim vremenima“ koja je dostupna na sajtu Srpske asocijacije menadžera kao i na Youtube kanalu ICT Hub-a, govorilo se o donošenju odluka i ekonomskih mera koje bi mogle da ublaže zabrinutost privrednika koji se, kao i ceo svet, suočavaju sa aktuelnom krizom. U vremenu kada je najvažnija solidarnost i podrška najugroženijima, potrebno je razmišljati i o tome kako održati i sačuvati kompanije. Sada je značajno da svi koji mogu, a naročito veliki tržišni igrači, ispunjavaju sve obaveze prema svojim poveriocima.

 

 

Jedan od sagovornika online konferencije Srpske asocijacije menadžera i ICT hub-a bila je i Jelena Galić, CEO AIK Banke. Ona je govorila o dobroj organizovanosti banaka koje su brzo odreagovale na sve zahteve i očekivanja, kako bi korisnici mogli da nastave sa aktivnostima.

 

“Sada su u prvom planu digitalni kanali, e-banking i m-banking i to je prilika da se što veći deo društva usmeri ka njima. Banke su osposobile svoje poslovne mreže da budu na raspolaganju svim klijentima, da platni sistem funkcioniše, a pogotovo da se organizujemo da logistički svi penzioneri dobiju svoje penzije na vreme. Kapitalizovanost i likvidnost su najvažniji. Potrebno je da se fokusiramo na ova tri meseca i pomognemo privredi i građananima da prebrode krizu. Važno je da svi plaćamo ono što možemo da platimo. Preporuka je da budemo odgovorni I solidarni, da ostavimo prostor najugroženijima i da mere primarno koristimo za ugrožene sektore”, kaže Jelena Galić, predsednica Izvršnog odbora AIK Banke.

 

Srpska asocijacija menadžera - SAM je udruženje profesionalnih menadžera osnovano 2006. godine u Beogradu radi ostvarivanja ciljeva u oblasti unapređenja profesionalnog razvoja i povezivanja menadžera, dijaloga sa kreatorima ekonomske politike i međunarodne saradnje. SAM u svom fokusu ima profesionalni razvoj menadžera, afirmaciju, profesionalizaciju i promociju menadžerske struke, povezivanje menadžera i promociju najboljih poslovnih praksi, kompanija i odgovornog poslovanja.  

Povezani tekstovi

AIK Banka u potpunosti preuzela vlasništvo nad Gorenjskom bankom

AIK Banka uputila donaciju tehničke opreme ustanovama širom Srbije

Putujte i uživajte bez brige!

Pročitajte još

Koja je razlika između garancije i akreditiva?

Ako se bavite uvozom ili izvozom robe, veoma je važno da znate razliku između garancije i akreditiva, ali i koja su to njihova zajednička svojstva.

Pročitaj više
Čuvajte vreme i zdravlje, otvorite račun iz fotelje

Vreme je novac, pa zašto bismo ga trošili na čekanje u redu ako ne moramo?

Pročitaj više
Šta je prenosivi akreditiv?

Prenosivost akreditiva se ugovara i mora izričito da se naglasi u uslovima akreditiva i to terminom “transferable”.

Pročitaj više
Šta je kontragarancija?

Ponekad zakoni države korisnika garancije propisuju da garanciju u njihovu korist izda lokalna banka ili sam korisnik garancije želi da mu njegova poslovna banka izda garanciju.

Pročitaj više
Šta je aviziranje garancije?

Aviziranje garancije je obaveštenje korisniku da je u njegovu korist izdata garancija ili njena izmena, a bez obaveze po avizirajuću banku.

Pročitaj više