E Banking
LOG IN
Kursna lista
kupovni srednji prodajni
EUR 120.1182 123.8332 126.5575
CHF 111.6767 116.3299 120.9831
USD 113.8885 117.4108 119.9938
Kompletna kursna lista >

3D Secure

3D Secure– nova usluga za sigurnu kupovinu MasterCard i Visa karticama na Internetu

AIK Banka u ponudi ima novu, besplatnu uslugu– 3D Secure, koja obezbeđuje dodatnu sigurnost prilikom Internet kupovine MasterCard i Visa karticama na web portalima koji su uključeni u MasterCard SecureCode i/ili Verified by Visa program. Usluga Vam pomaže u zaštiti od neovlašćenog korišćenja Vaše MasterCard/Visa registrovane kartice tokom Internet transakcija.

Usluga je veoma jednostavna za korišćenje koje se odvija u samo nekoliko koraka:

  1. Registrujte se na sajtu AIK Banke putem linka https://secure7.arcot.com/vpas/aik-sr.html. Druga opcija je aktiviranje 3D usluge prilikom prve kupovine u Internet prodavnici koja podržava MasterCard SecureCode i/ili Verified by Visa program. Lako ćete ih prepoznati po jasno istaknutom logotipu MasterCard SecureCode i/ili Verified by Visa.
  2. Za registraciju su Vam potrebni lični podaci (broj kartice koju registrujete i jedinstveni matični broj građana) kao i aktivacioni kod koji ćete dobiti SMS porukom na broj telefona registrovanog kod AIK Banke. Prilikom registracije, unesite ličnu poruku i odredite svoju sigurnosnu lozinku (SecureCode). Niko osim Vas i AIK banke nema uvid u tu lozinku, čak ni Internet trgovci kod kojih kupujete.
  3. Kod svakog sledećeg plaćanja na Internet prodajnim mestima na kojima su istaknuti logotipi MasterCard SecureCode i/ili Verified by Visa, na ekranu će se pojaviti Vaša lična sigurnosna poruka i prostor za unos lozinke. Ako je lična poruka ispravna, unesite lozinku i kupujte sigurno.

Novu uslugu možete da koristite sa postojećom Master i/ili Visa karticom, na bilo kom računaru, bez posebnog softvera.

Za više informacija molimo Vas da pročitate pravila korišćenja.

PRAVILA KORIŠĆENJA